Faciliteiten

Stalling

Paardensportcentrum De Kempen biedt de mogelijkheid om uw paard/pony in pension te stallen. De accommodatie kenmerkt zich door de grote ruimte en de natuurlijke omgeving.
 
Van de 100 stallen, zijn er circa 50 stallen ingericht als pensionstalling. De gestalde paarden en pony's worden verzorgd door deskundige stalmedewerkers. Zij voeren (en observeren) de paarden, zorgen ervoor dat de stallen schoon zijn, dat de paarden regelmatig in de paddocks/wei komen.
 
Ons paardensportcentrum biedt een aantal extra services:
 

  • Gratis kast om harnachement en poetsspullen in op te bergen. U krijgt een kast aangewezen die zo dicht mogelijk bij uw stal. Als u van stal verandert, dient u ook van kast te veranderen. De kasten zijn standaard.
  • Kosten tandarts, wormkuur, hoefsmid (aangsloten bij PCK), inentingen influenza/tetanus worden allemaal voorgeschoten. Deze kunt u later terugbetalen. Ook hoeft u niet aanwezig te zijn bij deze behandelingen. Dat scheelt u een hoop tijd en moeite. Kosten voor dierenarts worden niet door ons voorgeschoten. U dient uw gegevens aan de dierenarts door te geven. U krijgt de faktuur dan van uw dierenarts thuisgestuurd.
  • Iedere pensionklant heeft de mogelijkheid om (naast leden van het gezin) een bijrijder aan te wijzen. Deze bijrijder kan tegen pensiontarief in de groepslessen meerijden.
  • Gratis gebruik van alle faciliteiten (solarium en warm water tegen betaling van € 0,50, om verspilling te voorkomen)
  • Minimaal 2x per week (maar regelmatig vaker!!) wordt uw paard losgezet door ons personeel. De paarden gaan zoveel mogelijk in groepen naar buiten.

Rijhallen
Overdag zijn de rijhallen grotendeels vrij en tijdens de avonduren is er op diverse dagen rekening mee gehouden dat er één of meerdere rijhallen ook beschikbaar zijn voor pensionklanten. In de buitenrijbak (20 x 60 meter) kan tot laat in het jaar ook 's avonds gereden worden. -
 
 
 
Lessen 
U kunt tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de groepslessen. Tijdens de groepslessen is het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm en paardrijkleding verplicht. 

Voor prijzen groepslessen: zie tarieven en voorwaarden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangesloten

 

Nieuwsbrief PCK

Nieuwsoverzicht

Paardendagen Eersel

Op 26 en 27 mei staat de derde editie van de Paardendagen Eersel op de kalender. Deze nationale menwedstrijd wordt georganiseerd door de enthousiaste leden en het bestuur van rij- en menvereniging de Odradaruiters in samenwerking met manege PCK-Eersel en een groot aantal vrijwilligers en sponsoren. Bij deze wedstrijd komen de enkel-, dubbel- en vierspanrijders aan start.

 

SLIPPERVERBOD!

Nu het mooie weer zijn intrede weer heeft gedaan, willen wij u graag wijzen op de volgende stalregel: Het slipper en open schoen verbod!
Op stal, in de rijbanen en op alle andere plaatsen op het terrein waarbij je in aanraking komt met de paarden en pony's, is het niet toegestaan om slippers of open schoenen te dragen.

 

DEZE REGEL IS GEHEEL VOOR UW EIGEN VEILIGHEID!

STARTLIJSTEN


In de bijlagen de startlijsten van zaterdag 21 en zondag 22 april. Let op: op zaterdag starten we vanaf 15.30 u al! Meld je een uur voor je starttijd bij het secretariaat en betaal het inschrijfgeld (en evt het theorie-examen) contant aub. Er kan niet gewisseld worden van starttijd. Iedereen een fijne wedstrijd gewenst!