Historie/huidig


Paardensportcentrum De Kempen heeft zijn start gemaakt in 1961.

In die tijd was het een heel speciaal om een paardenverhuurbedrijf te hebben. 

Er waren indertijd 2 manegepaarden en de mogelijkheid om een paard van de buurman te lenen. In het totaal 3 manegepaarden. De klanten van weleer waren wel elite, elke boer had natuurlijk al een paard. Alszijnde gemengd bedrijf( kippen varkens koeien en paarden) is toch een start gemaakt met Paardensportcentrum De Kempen.

In 1961 is Tinus v/d Aalst gestart met het bedrijf. In 1971 is het overgegaan naar Christ van kasteren. Hij heeft zijn broer Jo van Kasteren aan het roer gezet. Tien jaar later, heeft familie van de Ven de keuze gemaakt om het bedrijf te huren van Christ van Kasteren. Sjef v/d Ven en zijn dochter Annie zijn in 1981 begonnen (Annie was toen 19 jaar). Na weer 10 jaar vond Sjef v/d Ven dat zijn dochter het maar zonder hem moest doen. Hij had ook nog en varkensfokbedrijf, en was toen al 57 jaar.

Peter, de jongste broer van Annie (van Nunen ondertussen) kwam in 1991 uit militaire dienst en had een horecaopleiding genoten. Hij zag wel mogelijkheden in de manege en ging samen met Annie verder. Ook werd toen besloten om het bedrijf niet langer te huren, maar te kopen. Peter ging aan de slag om vooral het horecagedeelte uit te bouwen. De zaak floreerde onder de leiding van broer en zus en dit resulteerde in opwaardering van 2 naar 3 FNRS-sterren.

In 2001, besloot Annie om uit het bedrijf te stappen.

Peter heeft met zijn huidige vrouw Anja besloten het bedrijf over te nemen. Er werd meteen een nieuwe  koers uitgezet. De nadruk ligt vooral op recreatie.

Na veel veranderingen en een aantal klusweekenden verder is ook de 4e FNRS-ster binnengehaald. Iets waar we met ons team erg trots op zijn!

Te midden van bossen en weilanden en toch maar 5 minuten van de snelweg af, ligt de prachtige accommodatie waar veel mensen zich snel thuis voelen. Zo'n 100 paarden en pony's zijn er gestald. Wekelijks weten 550 klanten hun weg weer te vinden naar hun uurtje gezelligheid op de rug van het paard en een gezellig pilsje aan de bar! Ook zijn er ieder jaar meer vakantiegangers die de weg naar PCK weten te vinden, al dan niet met eigen paard. In de gezellige B&B appartementen of groepsruimtes is het prima toeven!

De accommodatie omvat de volgende faciliteiten :

 • FNRS ****
 • 100 stallen
 • 3 binnenrijhallen
 • longeerbak
 • buitenrijbak van 20 x 60 meter
 • brugweide met waterbak
 • veel paddocks/weides
 • marathonhindernissen
 • uitgebreide rijmogelijkheden in een mooi natuurgebied
 • goede overnachtingsmogelijkheden voor ruiter en paard
 • goede parkeermogelijkheden
 • gezellige bar
Het bedrijf biedt een breed assortiment aan activiteiten voor verschillende doelgroepen. Het grootste gedeelte van de bezoekers, pensionklanten en mensen die paardrijlessen nemen (dressuur, springen, western), komen uit de regio.
 
Maar ook mensen uit andere regio's, maken regelmatig gebruik van onze activiteiten. Doordat we vele verschillende arrangementen aan bieden. Te denken valt aan wedstrijden, buitenritten, dagtochten, meerdaagse tochten, cursussen, bedrijfs- en personeelsfeesten, kinderfeesten, vrijgezellenfeesten, teambuilding etc. 
Verder organiseren  we tijdens iedere zomer- en herfstvakantie ponykampen waar kinderen uit heel Nederland en Belgie aan deel nemen. 
Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd. De wedstrijden variëren van onderlinge wedstrijden (FNRS), dressuurwedstrijden (KNHS), western riding wedstrijden tot TREC wedstrijden.
 
Zoals u leest, kan iedereen (ongeacht leeftijd, interesses en achtergrond) hier zijn/haar hobby naar hartelust uitvoeren!
 
Mocht u nieuwsgierig zijn geworden: u bent van harte welkom!
 
Familie van de Ven
Molenveld 5
5521 NP  EERSEL Noord Brabant
0497-512534 (na 16.00 uur)

Nieuwsoverzicht

CORONA UPDATE 15-12

Nieuwsbericht van PCK-Eersel mbt nieuwe coronarichtlijnen!

 

Hier is de nieuwsupdate ten aanzien van de persconferentie van gisterenavond. We hebben het allemaal kunnen horen… Nederland gaat op slot…., dit keer niet in een intelligente lockdown, maar in een harde lockdown.