Alle lessen geannuleerd

Gisteren was een lange dag…. Een dag waarin het lang onduidelijk bleef wat nu de richtlijnen zouden zijn voor wat betreft de paardensport. Voor alle manegelessen geldt dat er buiten gesport moet worden. Aangezien de buitenrijbak modderig en glad is, is dit gezien de veiligheid niet te doen. Ook mag er in het bos gereden worden, maar veel ponygroepen zijn nog lang niet zo ver dat dit veilig kan. De jeugd en volwassenen lessen zijn vaak op tijden dat het al donker is. We hebben daarom moeten beslissen om ALLE lessen te annuleren tm 19 januari. Alle kaarten worden verlengd. Dit is natuurlijk een enorme financiële strop, zeker omdat het werk 7 dagen in de week gewoon doorgaat, de paarden los moeten en in beweging moeten blijven. Het dierwelzijn is erg belangrijk. De paarden gaan anders ziek worden als ze we ze nu ineens stil moeten gaan zetten. We hebben gisteren dus bijna de hele dag koortsachtig nagedacht en overlegd met onze branche organisatie wat er mogelijk is binnen de geldende richtlijnen uiteraard. We hebben daarin een aantal mogelijkheden gevonden:

Lease van paarden
Iedere week worden er een aantal plaatsen beschikbaar gesteld om op 3 vaste tijden een paard te leasen. In overleg kun je een paard kiezen dat nog beschikbaar is. Je mag een half uur van te voren komen om te poetsen en op te zadelen. Daarna mag je een uur vrijrijden (let op! Er is geen instucteur bij, want lesgeven in de binnenrijhal mag niet). De laatste 10 min van je tijd stap je het paard op adem, zadel je af en ga je naar huis. Kosten zijn 60 euro. Wil je hierover meer informatie, stuur dan een mail naar info@pck-eersel.nl en vul in bij het onderwerp “lease”. De lease is alleen voor jeugd en volwassenen ruiters en voor zeer gevorderde ponyruiters! Zeer gevorderd betekent dat je 10 jaar of ouder bent en al minimaal 3 jaar bij PCK rijdt en je dus alles zelf kunt doen. Ouders kunnen niet hier blijven!

Extra buitenritten
Er mag nog steeds buitengereden worden onder begeleiding! Op donderdag 24 december en zaterdag 26 december komen er een aantal extra buitenritten. Je zou dus met ruiters uit je les kunnen overleggen om samen deel te nemen aan een extra buitenrit. Dit zijn allemaal lessen van 1 uur. Wij delen de paarden in. Kosten 20 euro. Dit doe je in een envelop met je naam erop, te voldoen voor aanvang les bij de instructeur. Omdat de bar nu ook gesloten is en we per telefoon slecht bereikbaar zijn, kun je opgeven per mail (info@pck-eersel.nl , onderwerp “extra buitenrit”). Zet hier de namen van jou en je mederuiters in met een telefoonnummer. Er wordt dan contact met jullie opgenomen. Ook voor de buitenritten geldt (zeker weer voor de pony’s) dat ruiters voldoende ervaring moeten hebben!

Aansluiten bij een groep op woensdag-donderdag
Er zijn een aantal mogelijkheden voor de paardenruiters om bij aan te sluiten in de vorm van een buitenrit. Let op: geoefende/gevorderde lessen en ook bij slecht weer wordt er buiten gereden! Paarden worden door ons ingedeeld. Annuleren is na opgave niet mogelijk, dus denk goed na of je kunt voor je je opgeeft.
Woensdag van 10-11 u
Donderdag 09.30 u – 10.30 u en 13:30 u -14:30 u
zaterdag 09;00 u – 10:00 u volwassenen 10:00 u – 11:00 u jeugd 11:00 u – 12:00 u pony gevorderd

Overig nieuws
We doen er alles aan om de paarden in beweging te houden. Tijdens de 1e lockdown konden de paarden de hele dag de weides op aangezien het toen lekker weer was. Nu is de situatie heel anders… Buiten is het nat en wat kouder ondertussen. De paarden gaan dus in de ochtend de paddocks op, zodat ze contact kunnen hebben met hun soortgenoten en vrij kunnen bewegen. Vroeg in de middag komen ze naar binnen, lopen een buitenritje of lopen een uurtje in de lease. Alle paarden en pony’s die verder niet lopen, proberen we met personeel in beweging te houden door rijden of longeren. Met zoveel paarden een grote klus! Maar ook hier slaan we ons doorheen, gewoonweg omdat het moet! We vinden het vervelend dat we sommigen van jullie weer een hele tijd niet zullen zien, we proberen jullie op de hoogte te houden van hoe het met de paarden en met het PCK Team gaat. Volg ons op facebook (Peter Vd Ven of PCK Eersel) of via instagram  (Peerkenl). Voor nu helpt deze lockdown ons allemaal om gezond te blijven en om hopelijk over een aantal weken weer volop van de paardensport te kunnen genieten!

 

Team PCK Eersel

Nieuwsoverzicht

CORONA UPDATE 15-12

Nieuwsbericht van PCK-Eersel mbt nieuwe coronarichtlijnen!

 

Hier is de nieuwsupdate ten aanzien van de persconferentie van gisterenavond. We hebben het allemaal kunnen horen… Nederland gaat op slot…., dit keer niet in een intelligente lockdown, maar in een harde lockdown.