CORONA UPDATE 15-12

Nieuwsbericht van PCK-Eersel mbt nieuwe coronarichtlijnen!

 

Hier is de nieuwsupdate ten aanzien van de persconferentie van gisterenavond. We hebben het allemaal kunnen horen… Nederland gaat op slot…., dit keer niet in een intelligente lockdown, maar in een harde lockdown.

 

Op basis van hetgeen er nu bekend is gelden de volgende maatregelen voor de paardensport. Zodra er meer details bekend zijn over de consequenties voor de paardensport komen de FNRS en KNHS zo spoedig mogelijk met een update.

1. Paardrijden in de buitenlucht is toegestaan: voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen op 1,5 meter afstand. Meerdere groepjes van twee personen zijn toegestaan.

2. Er mogen geen groepslessen gegeven worden aan volwassenen, het maken van buitenritten is wel toegestaan. Voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van twee personen. Meerdere groepjes van twee personen zijn toegestaan.

3. Privélessen zijn wel toegestaan. Groepslessen voor jeugd t/m 17 jaar zijn buiten toegestaan. Paardrijden in een binnensportaccommodatie is op dit moment niet toegestaan.

4. Er worden geen wedstrijden verreden, vanaf 17 december geldt een uitzondering voor topsportcompetities. Jeugd t/m 17 jaar mogen onderlinge wedstrijden rijden.

5. Buitenritten zijn toegestaan. Groepjes van 2 duidelijk herkenbaar. Meerdere groepjes van 2 zijn toegestaan.

6. Kinderen en jeugd tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Zij mogen in groepen buiten blijven paardrijden, buitenritten maken en lessen in een buitenrijbaan. Na afloop van de les of training geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen.

7. Paardensportactiviteiten (bijvoorbeeld voor trainingsdoeleinden, zoals oefenspringen, oefendressuur en meetmomenten) zijn niet toegestaan.

8. Paardensportaccommodaties blijven open voor de noodzakelijke verzorging van de paarden. De paarden mogen gereden worden in de buitenrijbaan onder bovenstaande voorwaarden.

9. Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen. Voor noodzakelijke ondersteuning of hulp bij bijvoorbeeld het opzadelen of opstappen kan een uitzondering worden gemaakt.

10. Sportkantines, horeca, kleedkamers en douches op sportaccommodaties zijn gesloten.

11. Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimtes.

12. Reisbewegingen moeten zo veel mogelijk beperkt worden.

 

In het kader van veiligheid vinden wij het niet verantwoord om met dit weer in de buitenrijdbak te rijden. Deze is nat en glad op dit moment. We zijn aan het kijken naar mogelijkheden voor de jeugd en volwassenen om buitenritten te maken, maar we moeten natuurlijk kijken naar tijden en inschrijfmogelijkheden, want in het donker rijden is geen optie. Het in beweging houden van onze paarden is erg belangrijk en paardrijden is een fijne uitlaadklep voor ruiters! In welke vorm we deze buitenritten gaan gieten, horen jullie dus snel van ons!

 

VOOR VANDAAG (15-12-2020) CANCELLEN WE ALLE LESSEN!!

 

Morgen komt er weer een nieuwsupdate met hoe verder!! Ondertussen hebben we overleg met de veiligheidsregio en Gemeente Eersel met daar in als hoofdpunt: Hoe kunnen we het dierwelzijn van onze paarden garanderen? Onze topatleten zijn in topvorm en kunnen niet van de ene op de andere dag helemaal stil gezet worden!!

 

Ondertussen gaan werk en kosten gewoon door. Wil je iets betekenen? Neem dan nog eens een kijkje op de doneersite www.pckeersel.nl. Deze is tijdens de eerste lockdown gemaakt en nog steeds actief (op het moment niet helemaal up-to-date, maar ook daar wordt aan gewerkt). We kunnen ieders steun hard gebruiken om de dagelijkse zorg door te laten gaan.

 

Met heel veel groeten van Team PCK Eersel #staysafe

Nieuwsoverzicht

CORONA UPDATE 15-12

Nieuwsbericht van PCK-Eersel mbt nieuwe coronarichtlijnen!

 

Hier is de nieuwsupdate ten aanzien van de persconferentie van gisterenavond. We hebben het allemaal kunnen horen… Nederland gaat op slot…., dit keer niet in een intelligente lockdown, maar in een harde lockdown.