NIEUWSUPDATE APRIL !


 

***NIEUWSUPDATE***NIEUWSUPDATE***
 

Wat fijn dat je de nieuwsbrief leest!

Dinsdag is bekend gemaakt dat de maatregelen worden verlengd t/m 28 april. Dit betekent dat de manege ook t/m 28 april gesloten is. We hebben afgelopen dagen veel afwegingen gemaakt, ideeën geopperd en natuurlijk ook even flink zitten balen. Ons brein draait overuren op het moment! We hebben veel contact met collega-manegehouders om ideeën en handigheidjes te delen. In deze tijden is zo'n netwerk met daarbij de hulp van de branchevereniging de FNRS; (waar ze momenteel ook 7 dagen per week voor ons werken en bereikbaar zijn voor vragen) echt enorm waardevol en daar zijn we erg dankbaar voor. We staan er op alle vlakken niet alleen voor en we hebben er echt alle vertrouwen in om straks samen met jullie allemaal weer hier op de manege te zijn! We hopen met deze brief straks weer een heleboel vragen beantwoord te hebben. En bovenal hopen we dat jullie ook allemaal gezond zijn en blijven!

 

Lesabonnementen
De ingrijpende maatregelen van de regering om de uitbraak van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken hebben grote consequenties voor ons allemaal. Wij zijn, zoals jullie weten, op last van het kabinet sinds 15 maart genoodzaakt onze hele accommodatie te sluiten en de lessen te stoppen voor manegeruiters.

Dat betekent dat lessen niet doorgaan, de horeca helemaal gesloten is, evenementen zijn afgelast en alle vakantiegangers die in deze periode zouden komen allemaal afgebeld zijn….Een zeer vervelende situatie, maar de gezondheid van de hele bevolking gaat voor alles.
Uiteraard moeten onze paarden en pony's nog wel dagelijks verzorgd worden. Het welzijn van onze dieren blijft zoals altijd heel belangrijk en staat bovenaan de lijst! Door deze onzekere periode maken wij ons wel wat zorgen over onze toekomst. Wij zijn met ons bedrijf o.a. afhankelijk van alle bovengenoemde activiteiten en dan met name de lessen. Als onze inkomsten stagneren en de kosten wel doorlopen, kan dat grote gevolgen hebben voor het welzijn van de dieren en de levensvatbaarheid van onze manege. De kosten voor een hippische accommodatie zijn fors, het hotel draait immers 7 dagen in de week 24 uur per dag door…. De dieren moeten een schone stal, iedere dag voldoende eten en uiteraard verzorgd worden en beweging krijgen. Kosten voor de hoefsmid gaan gewoon door en indien noodzakelijk komt de dierenarts natuurlijk ook!! We doen ons uiterste best om de kosten laag te houden, maar willen absoluut géén concessies doen als 't gaat om het welzijn van onze dieren! In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie geïnformeerd over de lessen tm 5 april. We hadden de verdeling als volgt gemaakt: In de week van 16 maart zijn alle lessen afgemeld en de kaarten zijn verlengd. In de week van 23 maart is er bij alle klanten een les afgetikt van de kaart. De les van deze week (30 maart) kan de klant op een ander moment inhalen de komende maanden (deze les is dus niet verlengd, maar in de halen: plan een inhaalles aan de bar als we weer open zijn aub indien u hiervan gebruik wilt maken). Wij snappen dat veel van onze klanten het misschien ook moeilijk hebben in deze tijd, omdat hun baan op de tocht staat of dat ze zelf minder inkomen hebben. Daarom hebben we besloten dat we alle kaarten vanaf 6 april helemaal stil gaan leggen en dat alle kaarten verlengd zullen worden. Dit betekent dat er helemaal geen inkomsten meer zijn. Daarmee gaan we een onzekere periode tegemoet, zeker omdat we niet weten of we vanaf 28 april wel weer open kunnen. Mochten jullie toch wat willen doen, dan kun je een donatie doen voor jouw lievelingspaard of -pony of een algemene donatie. Jullie hulp is meer dan welkom om ons door de komende periode heen te slepen. Meer informatie hierover vind je op www.pckeersel.nl. Met deze donaties kunnen we in ieder geval het welzijn voor onze dieren blijven waarborgen de komende periode.

 

Hoe nu verder?
Wij hopen op uw begrip en ondersteuning. Door ons samen sterk te maken om verspreiding van het virus te voorkomen, hoe eerder we weer kunnen genieten van onze paarden en pony's. Op dit moment hopen we de lessen weer na 28 april te mogen hervatten. De regering maakt meer bekend op 21 april. Wij houden u hierover op de hoogte.
In deze mailing kunnen we helaas geen foto’s of filmpjes plaatsen. Met de paarden gaat het gelukkig heel erg goed! Zij krijgen weinig mee van alle consternatie rondom het coronavirus en ze genieten van een heerlijke lange vakantie op de wei. ’s Avonds halen we ze naar binnen zodat we kunnen zien hoe het met ze gaat. Ook kunnen we bijvoorbeeld de oudere paarden nog extra bijvoeren. Ze krijgen afwisselend een borstelbeurt en wat aandacht. De paarden zijn ontzettend in de rui nu en ze vinden zo’n borstelbeurt heerlijk! Ook wordt er door team PCK bijna iedere dag een buitenritje gemaakt in tweetallen zodat de paarden toch gereden worden. We krijgen veel berichten van mensen dat ze de paarden missen. We posten eigenlijk iedere dat wel 1 of meerdere updates via social media:
 

Facebook: Peter Vd Ven of PCK Eersel
Instagram: Peerkenl
 

Daar kun je zien wat we hier zo de hele dag doen en kun je een glimp opvangen van jouw lieveling!
 

Heel veel groetjes van Team PCK Eersel!

 

Aangesloten

 

Nieuwsbrief PCK

Nieuwsoverzicht

LAATSTE UPDATE RUITERKAMP!


Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat het eerste zomerkamp van start! Open snel de 2 bijlagen om van al het nieuws op de hoogte te zijn! Print eventueel ook de bijlage over je gezondheid uit, want deze moet je op de 1e dag bij je hebben en bij aankomst inleveren! (Alle ruiters die zich ingeschreven hebben, hebben deze informatie ook via de mail ontvangen!)